Arrangemang

Midsommarfirande i parken

fre, 19/06 2020 15:00

Välkommen till vårt traditionella midsommarfirande i parken

För de som vill vara med och klä midsommarstången är Ni välkomna kl 14 (tar gärna med blommor om Ni har)

Dansen kring midsommarstången startar ca 15.00. 

Det finns servering, tombola med barn och vuxen vinster, chokladhjul och fiskdamm

Varmt välkomna

Midsommar


Barnteater Nalle Clown

ons, 08/07 2020 18:00

Humor, värme och clownens klassiska väska fylld med förundran, följ med på Nalle Clowns upptäcktsfärd där han finner fjärilar och andra magiska ting. 

Föreställningen är språklös och anpassad för alla åldrar. 

Målgrupp: Från 3 år och uppåt

Föreställningen är ca 35 minuter

Nalle Laanela är inte vilken clown som helst. Han har en helt gedigen meritlista med en rad nationella och internationella uppdrag inom scenkonstbranschen. Han är till exempel grundaren av Clowner utan gränser och han har medverkat i en mängd olika föreställningar både som artist och som regissör.  

 Föreställningen presenteras av Folkets Hus och Parker i samarbete med Folkparkernas Programbolag och Nalle Laanela 

Nalle Clown

 


Nöjesankaret - barnaktivitet

tis, 14/07 2020 12:00

Nöjesankaret Piraten

Nöjesankaret


Barnteater - Fjärilar i magen

tis, 04/08 2020 18:00

Publiken får möta Wilma, Paula och Jessica som alla har funderingar om hur det är att gå i skolan. 

Ska läraren vara en drake? Kommer alla att skratta åt en? Och hur många fjärilar får egentligen plats i magen? 

Karaktärernas olika energier och inställningar till samma situation gör att de behöver visa hänsyn till varandra och ge varandra plats. 

Med nyskriven musik, svängiga låtar och stora känslor framförs föreställningen av de professionella musikalartisterna Cecilia Wrangel, Jessica Stendahl och Sandra Caménisch.. De har alla medverkat i kända musikaler på de stora scenerna. 

 Föreställningen ackompanjeras av Christoffer Schoug på gitarr.

Målgrupp: Från 3 år och uppåt

Föreställningen är ca 30 minuter

Fjärilar i magen


Jenny Lind konsert i Malmöns Kyrka

ons, 05/08 2020 20:00

Årets Jenny Lind-stipendiat är Tessan-Maria Lehmussaari

Jenny Lind 2020

Tessan-Maria Lehmussaari har utsetts till årets Jenny Lind-stipendiat av Folkets Hus och Parker och Kungliga Musikaliska akademien. Hon har bland annat arbetat med Drottningholmsteaterns barockorkester, Unga på Operan och Norrköpings Symfoniorkester. Utöver prissumman, 40 000 kronor, består stipendiet av konsertturnéer i Sverige och Nordamerika sommaren 2020.

– Jag känner mig oerhört hedrad och rörd över att ha blivit vald till årets Jenny Lind-stipendiat. Sång har varit min passion sen barnsben och att nu få en möjlighet att dela med mig av den till andra, tack vare denna utmärkelse, gör mig extremt tacksam. Klassisk musik har så mycket att ge och det ska bli fantastiskt kul att få visa det mitt hjärta klappar för, säger Tessan-Maria Lehmussaari.

Juryns motivering till 2020 års stipendiat:
”I år går stipendiet till Tessan-Maria Lehmussaari som äger en sällsynt förmåga att fånga sin publik. Med sin vackert klingande sopran och sin utomordentliga teknik förmedlar hon både musikalitet och glädje”.

– Det är med stor glädje vi tillsammans med Kungliga Musikaliska akademien delar ut 2020 års Jenny Lind-stipendium till Tessan-Maria Lehmussaari. Genom denna utmärkelse vill vi stötta unga sångare i deras karriär i musikvärlden, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

– Med stor tillfredställelse och förväntan går Kungliga Musikaliska akademien härmed in i ett varaktigt samarbete med Folkets Hus och Parker kring ett av landets mest omfattande och spännande sångstipendier genom världsstjärnan Jenny Linds donation till akademien, säger Fredrik Wetterqvist Ständig sekreterare i Kungl. Musikaliska akademien. Det särskilda jubileumsåret 2020 kommer att erbjuda en mängd fantastiska möjligheter till framträdanden  och konserter för stipendiat och pianist, såväl i Sverige som i utlandet, och det är en glädje för oss att få bidra till detta.”

Kungliga Musikaliska akademien och Folkets Hus och Parker tillkännager nu en återlansering av det stora Jenny Lind-stipendiet. Sedan 1875 har Kungliga Musikaliska akademien förvaltat en donation från den världsberömda operasångerskan Jenny Lind. Och sedan 1965 har Folkets Hus och Parker utsett en Jenny Lind-stipendiat som fått turnera i både Sverige och Nordamerika. Från och med 2020 när hela operavärlden firar Jenny Linds 200-årsjubileum gör Folkets Hus och Parkers turnéverksamhet och Kungliga Musikaliska akademiens stipendium gemensam sak och lyfter fram årets stipendiat lite extra.

BIOGRAFI
Tessan-Maria Lehmussaari är en sverigefinländsk sopran född 1994 från Stockholm. Hennes intresse för opera föddes när hon som elvaåring sjöng i barnkören på Kungliga Operan i Stockholm i en uppsättning av På Sicilien/Pajazzo. Därefter stod det klart att operasång skulle bli hennes framtida yrke. Efter två års studier på Operastudion i Härnösand började hon på Kandidatprogrammet vid Operahögskolan i Stockholm, varifrån hon examinerades i juni 2019.

Ur operarepertoaren har hon dessutom setts i roller som Adele ur Die Fledermaus av J. Strauss och Giulietta ur I Capuleti e i Montecchi av V. Bellini för att nämna några.

Tessan-Maria är även verksam som konsertsångare och har bl.a. sjungit Magnificat av J. S Bach, Förklädd Gud av L. E. Larsson, Gloria och Magnificat  av A. Vivaldi, Stabat Mater av G. B. Pergolesi och Luther in Worms av L. Meinardus.

Utöver prissumman, 40 000 kronor, består stipendiet av konsertturnéer i Sverige och Nordamerika sommaren 2020. På turnén medverkar även pianisten Silja Inkeri Levander.

Årets jury bestod av sångarna Olle Persson (ordförande), Åsa Bäverstam, Lars Cleveman, Ulrika Tenstam och Monica Danielsson.

 


Konsert - Lise och Gertrud - Tack för Er musik Eva Dahlgren och Marie Fredriksson

fre, 16/10 2020 19:00

Lise & Gertrud, denna karismatiska duo slår år efter år knock out på publiken med sina versioner av låtar som ”alla har hört”. Med två ruskigt samspelta sångröster och en makalös cello når de musikaliska svindlande höjder och alltid med en stor portion humor och självdistans i dialogen mellan låtarna. Nu dyker de ner i Eva Dahlgren och Marie Fredrikssons låtskatt och igenkänningen är hög. De lyckas skapa något eget och äkta personligt kring Eva och Maries, för många älskade låtar.  

 Under snart 20 år har de stått för en högoktanig underhållning i alla möjliga och omöjliga sammanhang. De har synts i allt från Allsång på Skansen och Så ska det låta, till Idrottsgalan och Nobelfesten. De rör sig i gränslandet mellan finkultur och populärunderhållning. 

 Man skulle kunna drista sig till att säga att Lise & Gertrud är som en förlaga till det omåttligt populära Tv-programmet, Så mycket bättre. ”Det är nämligen så de jobbar, tolkar andras låtar, så mycket bättre” som den trogna publikskaran säger.  

Föreställningen är ca 75 minuter

Lise och Gertrud


Julmarknad

lör, 28/11 2020 13:00

Välkommen till årets julmarknad som pågår mellan 13-15

Mer info kommer under december 2020

Julmarknad 2020